Певачица Љиљана Петровић Батлер рођена је у уметничкој породици, а највећа школа јој је била кафана. Певачица је рођена у Београду 14. децембра 1944. године, а умрла 2010. у Немачкој. Само 12 година је имала када је наступила на сцени и то као мајчина замена. Поред тога, са 14  година је постала мајка.

-То је трагедија кафанских певача и музичара да деца имају живе оца и мајку али расту са бабама. И мој први муж и ја смо деца музичара. Целу ноћ певање, нисам могла децу да имам поред себе- причала је.

Љиљана је увек отворено говорила о свом животу.

-Ја сам била мајка са четрнаест година, мој први муж имао је тада шеснаест. Играла сам се с децом жмурке по подрумима и ујутро сам ишла да родим. Од трчања ми пукао водењак- испричала је једном приликом у интервјуу за "Време".

-Ја сам и клозете чистила. У то ратно време било ми је страшно. Имала сам циљ: или ћу да победим себе и своју жељу и вољу за песмом или смо сви пропали. И није ме било срамота, поштено сам радила- причала је Љиљана искрено.

Након година проведених у анонимности, продуцент и менаџер Драги Шестић пронашао ју је у Диселдорфу и убедио је да сними албум за продуцентску кућу у Холандији.  После тога, започела је друга Љиљанина каријера по концертним дворанама која је била врло успешна. 

(Курир.рс)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".