Napadač Borusije iz Dortmunda Sebastijan Aler od januara će se vratiti treninzima, prenose strani mediji. 

Napadaču, koji je prešao letos u nemačku ekipu iz Ajaksa za 31 milion evra, dijagnostifikovan je rak testisa, nakon čega je operisan i od tada se oporavlja. 

Aler nije odigrao nijednu utakmicu za "milionere", a od januara će se vratiti kondicionim treninzima, uz malo rada sa loptom. 

Kako piše nemački Bild, fudbaler neće imati pritisak kluba da se vrati utakmicama jer je najvažnije njegovo zdravstveno stanje. 

Znaci oporavka su obećavajući, a njegov povratak će biti usklađen sa konsultacijama medicinskim osobljem. 

 

 

Aler je u avgustu govorio o tome kako je njegova porodica reagovala na vest, pri čemu je bivši napadač Vest Hema priznao da se njegova majka mučila da se pomiri sa njegovom dijagnozom.

- Moja žena je bila u šoku, ali je mogla da se nosi sa tim. Ali.. moja mama.. nije bilo isto, jer majke su majke. Pozvao sam svoju braću i sestre da se uverim da će biti tu za nju, kako se ne bi osećala sama. - rekla je Aler u intervjuu za ESPN.

Fudbaler Borusije iz Dortmunda bio je na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde je dobio pozivnicu da bude počasni gost.

Aler je rođen u Francuskoj i prošao je sve mlađe fudbalske selekcije te zemlje, ali je 2020. odlučio da igra za Obalu Slonovače.

Snažni napadač u karijeri je igrao za Okser, Utreht, Ajntraht iz Frankfurta, Vest Hem i Ajaks, iz kog je ovog leta prešao u Borusiju iz Dortmunda.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".