Нападач Борусије из Дортмунда Себастијан Алер од јануара ће се вратити тренинзима, преносе страни медији. 

Нападачу, који је прешао летос у немачку екипу из Ајакса за 31 милион евра, дијагностификован је рак тестиса, након чега је оперисан и од тада се опоравља. 

Алер није одиграо ниједну утакмицу за "милионере", а од јануара ће се вратити кондиционим тренинзима, уз мало рада са лоптом. 

Како пише немачки Билд, фудбалер неће имати притисак клуба да се врати утакмицама јер је најважније његово здравствено стање. 

Знаци опоравка су обећавајући, а његов повратак ће бити усклађен са консултацијама медицинским особљем. 

 

 

Алер је у августу говорио о томе како је његова породица реаговала на вест, при чему је бивши нападач Вест Хема признао да се његова мајка мучила да се помири са његовом дијагнозом.

- Моја жена је била у шоку, али је могла да се носи са тим. Али.. моја мама.. није било исто, јер мајке су мајке. Позвао сам своју браћу и сестре да се уверим да ће бити ту за њу, како се не би осећала сама. - рекла је Алер у интервјуу за ЕСПН.

Фудбалер Борусије из Дортмунда био је на Светском првенству у Катару, где је добио позивницу да буде почасни гост.

Алер је рођен у Француској и прошао је све млађе фудбалске селекције те земље, али је 2020. одлучио да игра за Обалу Слоноваче.

Снажни нападач у каријери је играо за Оксер, Утрехт, Ајнтрахт из Франкфурта, Вест Хем и Ајакс, из ког је овог лета прешао у Борусију из Дортмунда.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".