Svet je potresla informacija da je preminula legenda evropskog fudbala Siniša Mihajlović međutim tu nije kraj lošim vestima. Bivši mladi reprezentativac Švajcarske i član Lozane Oši Elia Alesandrini preminuo je u 25. godini života.

Javnost u Švajcarskoj je šokirana zbog vesti o njegovoj smrti, a zvaničan razlog još uvek nije objavljen. Alesandrini je rođen u Bernu 1997. godine, a prve fudbalske korake napravio je u klubu iz tog grada Jang Bojsu. Prošao je sve mlađe selekcije tog kluba, nakon čega je nastupao za Tun, Kijaso, Krijens i Lozanu Oši u kojoj je odigrao šest mečeva pre tragedije.

 

 

Najdublji trag Alesnadrini je ostavio u redovima Krijensa za koji je odigrao 57 mečeva i bio kapiten te ekipe, uglavnom u drugoj ligi Švajcarske. Važio je svojevremeno za velikog talenta pa je prošao sve mlađe selekcije Švajcarske, a za selekciju do 20 godina odigrao je četiri meča.

Nikada nije krio u izjavama za tamošnje medije da je veliki fan Lionela Mesija, pa je jednom prilikom tokom prijateljskog meča Argentine i Švajcarske i iskoristio priliku da se upoznaju i rukuju:

"Verovatno je mislio da sam ja jedan od zamena. Zapravo meni nije bilo mesto na terenu, ali nisam želeo da propustim priliku da upoznam Mesija", rekao je tada uz osmeh Alesandrini. Ipak, neće imati priliku da gleda svog idola u nedelju, kada Argentinci igraju finale Svetskog prvenstva protiv Francuske, a utakmica počinje u 16 časova na stadionu Lusail.

(Mondo)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".