Свет је потресла информација да је преминула легенда европског фудбала Синиша Михајловић међутим ту није крај лошим вестима. Бивши млади репрезентативац Швајцарске и члан Лозане Оши Елиа Алесандрини преминуо је у 25. години живота.

Јавност у Швајцарској је шокирана због вести о његовој смрти, а званичан разлог још увек није објављен. Алесандрини је рођен у Берну 1997. године, а прве фудбалске кораке направио је у клубу из тог града Јанг Бојсу. Прошао је све млађе селекције тог клуба, након чега је наступао за Тун, Кијасо, Кријенс и Лозану Оши у којој је одиграо шест мечева пре трагедије.

 

 

Најдубљи траг Алеснадрини је оставио у редовима Кријенса за који је одиграо 57 мечева и био капитен те екипе, углавном у другој лиги Швајцарске. Важио је својевремено за великог талента па је прошао све млађе селекције Швајцарске, а за селекцију до 20 година одиграо је четири меча.

Никада није крио у изјавама за тамошње медије да је велики фан Лионела Месија, па је једном приликом током пријатељског меча Аргентине и Швајцарске и искористио прилику да се упознају и рукују:

"Вероватно је мислио да сам ја један од замена. Заправо мени није било место на терену, али нисам желео да пропустим прилику да упознам Месија", рекао је тада уз осмех Алесандрини. Ипак, неће имати прилику да гледа свог идола у недељу, када Аргентинци играју финале Светског првенства против Француске, а утакмица почиње у 16 часова на стадиону Лусаил.

(Мондо)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".