Electo, 20-godišnji student koledža iz Sjedinjenih Država, napravio je Minecraft svinju u potpunosti za vožnju koristeći infracrveni senzor kako bi naterao svinju da prati šargarepu na štapu, koja deluje kao njen kontroler.

Svinji, koju Electo naziva "Hamburdžhini", trebalo je samo nekoliko meseci da se napravi i da se pokreće punim pokretima od 360 stepeni. Da biste naveli svinju da se okrene, pomerite šargarepu u pravcu u kojem želite da ide. Koristeći kameru koja može pratiti boje, svinja prati šargarepu dok je pomerate ispred nje. To je pametan inženjering - posebno ako pogledate u šta se koristi. Ali rezultat je da se "Hamburdžhini" kreće slično svinjama u igri Majnkraft. Ovo nije prvi Mojang projekat koji je Electo završio. On je prethodno izgradio radnu Minecraft puzavicu i stvorio svog Impostera od hit igre, Among Us.

 

 

Sama svinja je testirana na različitim nivoima snage, sa 60% snage koja je dostigla doslednih 16mph. Pokrenuta do 100%, Minecraft svinja je dostigla najveću brzinu od preko 20 km / h. Nije loše za svinju ... a uz malo truda, moglo bi i brže. Electo stavlja svinju u korak, trkajući se sa prijateljima, pa čak i kroz MekDonald's. Nažalost, svinja i njen jahač su odbijeni. Ali ipak je pobedio na nekoliko trka. Ceo video zapis, kao i druge Electove projekte, pronaći ćete na njegovom Jutjub kanalu.

Ostaje da vidimo da li će kreator ovog inovativnog prevoznog sredstva uspeti da komercijalizuje i omasovi ovu "svinju".

(NME.com)