Electo, 20-годишњи студент колеџа из Сједињених Држава, направио је Минецрафт свињу у потпуности за вожњу користећи инфрацрвени сензор како би натерао свињу да прати шаргарепу на штапу, која делује као њен контролер.

Свињи, коју Елецто назива "Хамбурџхини", требало је само неколико месеци да се направи и да се покреће пуним покретима од 360 степени. Да бисте навели свињу да се окрене, померите шаргарепу у правцу у којем желите да иде. Користећи камеру која може пратити боје, свиња прати шаргарепу док је померате испред ње. То је паметан инжењеринг - посебно ако погледате у шта се користи. Али резултат је да се "Хамбурџхини" креће слично свињама у игри Мајнкрафт. Ово није први Мојанг пројекат који је Елецто завршио. Он је претходно изградио радну Минецрафт пузавицу и створио свог Импостера од хит игре, Амонг Ус.

 

 

Сама свиња је тестирана на различитим нивоима снаге, са 60% снаге која је достигла доследних 16мпх. Покренута до 100%, Минецрафт свиња је достигла највећу брзину од преко 20 км / х. Није лоше за свињу ... а уз мало труда, могло би и брже. Елецто ставља свињу у корак, тркајући се са пријатељима, па чак и кроз МекДоналд'с. Нажалост, свиња и њен јахач су одбијени. Али ипак је победио на неколико трка. Цео видео запис, као и друге Елецтове пројекте, пронаћи ћете на његовом Јутјуб каналу.

Остаје да видимо да ли ће креатор овог иновативног превозног средства успети да комерцијализује и омасови ову "свињу".

(NME.com)