Argentina je savladala Hrvatsku rezultatom 3-0 u okviru polufinala Svetskog prvenstva i igraće finalni meč protiv boljeg iz meča Francuska - Maroko.

Hrvatska je u početku i pretila Argentini i u par navrata se činilo da će utakmica biti neizvesna. Već u 34. minutu je lopta u prazan prostor ka Alvarezu potpuno poništila ovu tezu. Alvarez je prošao, a Dominik Livaković je neoprezno izašao sa gol linije i faulirao centarfora "gaučosa" u šesnaestercu. Sa bele tačke je bio precizan Leo Mesi.

Kapiten "gaučosa" je ovim golom prestigao Batistutu i postao najbolji strelac Argentine na Svetskim prvenstvima. Takođe, ovom utakmicom izjednačio se sa Lotarom Mateusom po broju odigranih mečeva na Mundijalima, a već u nedelju bi taj rekord mogao da sruši.

Drugi gol je Argentina postigla u 39. minutu, kada je posle jednog od naleta Hrvatske krenula u eskplozivni kontranapad. Hulijan Alvarez je nizom driblinga uspeo da dođe do gola i da iskontroliše loptu, na kraju je poslavši iza leđa Livakovića. 

Treći gol je postigao Hulijan Alvarez na asistenciju Lionela Mesija koga je Joška Gvardiol pratio u stopu, stopirajući svaki njegov napredak, međutim, pronašao je u sredini šesnaesterca Alvareza koji je postigao treći i finalni pogodak za "gaučose".

Drugi meč polufinala između Francuske i Maroka će se odigrati u četvrtak od 20 časova. Bolji iz tog duela će igrati protiv Argentine u nedelju od 16 časova za trofej Svetskog prvenstva.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".