Аргентина је савладала Хрватску резултатом 3-0 у оквиру полуфинала Светског првенства и играће финални меч против бољег из меча Француска - Мароко.

Хрватска је у почетку и претила Аргентини и у пар наврата се чинило да ће утакмица бити неизвесна. Већ у 34. минуту је лопта у празан простор ка Алварезу потпуно поништила ову тезу. Алварез је прошао, а Доминик Ливаковић је неопрезно изашао са гол линије и фаулирао центарфора "гаучоса" у шеснаестерцу. Са беле тачке је био прецизан Лео Меси.

Капитен "гаучоса" је овим голом престигао Батистуту и постао најбољи стрелац Аргентине на Светским првенствима. Такође, овом утакмицом изједначио се са Лотаром Матеусом по броју одиграних мечева на Мундијалима, а већ у недељу би тај рекорд могао да сруши.

Други гол је Аргентина постигла у 39. минуту, када је после једног од налета Хрватске кренула у ескплозивни контранапад. Хулијан Алварез је низом дриблинга успео да дође до гола и да исконтролише лопту, на крају је пославши иза леђа Ливаковића. 

Трећи гол је постигао Хулијан Алварез на асистенцију Лионела Месија кога је Јошка Гвардиол пратио у стопу, стопирајући сваки његов напредак, међутим, пронашао је у средини шеснаестерца Алвареза који је постигао трећи и финални погодак за "гаучосе".

Други меч полуфинала између Француске и Марока ће се одиграти у четвртак од 20 часова. Бољи из тог дуела ће играти против Аргентине у недељу од 16 часова за трофеј Светског првенства.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".