Podsetimo, Srbija je ispala sa Svetskog prvenstva, Švajcarska ju je pobedila posle preokreta, nakon čega se Piksi, na konferenciji za medije, obraća za oko 5-10 minuta (očekuje se početak u 22.45).

Bilo je najava da će se obratiti, možda, (i) neko drugi iz našeg tabora, pa nekih promena, ali - izgleda da će govoriti samo selektor Srbije.

Na pitanje šta je rekao fudbalerima u svlačionici i kako je izgledala atmosfera selektor je rekao:

- Pre svega treba biti dostojanstven u porazima i u pobedljama. Imali smo period godinu i po uspeha sada je došalo od pada. Pružio sam ruku svim igračima i rekao da moramao da idemo dalje i kada nam ide, i kada nam ne ide. Momci su pružili maksimum, mnogi durgi ne bi ni pomislili da igraju, oni su istračali i dali maksimum.

- Sigurtno da smo imali probleme u defanzivnoj igri, ali to je za dublju analizu. Ipak je ovo Svetsko prvenstvo i ovde zaista morate da imate sve igrače potpuno zdrave, u top formi i u zdravstvenom stanju u kom su bili u kvalifikacijama za mundijal. Mi nismo imali sreće u tim stvarima...

Ne mogu sada tačno da vam kažem šta se desilo. Ponekad nastupi tenzija, razmene se neke ružne reči i to dovede do nekih neprijatnih situacija ali sve je to normalno u ovoj igri.

Na pitanje kako komentariše uvredljive poruke i pesme srpskih navijača upućene pojedinim švajcarskim fudbalerima Stojković je kratko odgovorio.

- Iskreno nisam to čuo, ja sam bio fokusiran na samu utakmicu, nisam čuo nikakvu objavu ili bilo spta slično

Sumirajući ukupno pokazano, selektor Srbije je istakao:

- Bila je ovo važna utakmica teška utakmica fizički teška, nivo igre je bio fizički zahtevan. Mi smo ovde došli sa povredama, narodčito kada je reč o ključnim igračima i to nam je stvorilo velike probleme i otežalo da igramo na nivou na kom smo želeli. Da je to bilo drugačije sigurno da bi i mi bili na višem nivou.

- Ne daj bože da smo pobedili a da nismo prošli. vidite ko je sve završio takmičenje jedna velika Nemačka, Danska, Urugvaj... Ja sam vrlo realan i zaista sagledavam stvari upravo na takav način. ne može se igrati sp a da niste spremni  100% i da nemate sve ključne igrače. To je preveliki problem za naš tim. Mi imalo jedan fond igrača koji je perfektno odigrao kvalifikacije...želje su jedno, a mogućnosti su drugo - zaključio je Piksi. 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".