Svetska fudbalska javnost sa nestrpljenjem očekuje poslednje utakmice grupne faza takmičenja, a nakon kojih će biti poznati svi parovi osmine finala Svetskog prvenstva u Kataru. 

Oči domaće javnosti biće uprte u "974" stadion na kom će se reprezentacija Srbije sastati sa selekcijom Švajcarske u okviru trećeg kola grupe "G". Ovaj duel je na programu od 20.00 časova, a "orlove", posle remija sa ekipom Kameruna, samo pobeda vodi u dalju fazu takmičenja. 

U isto vreme sastaje se drugi par ove grupe, a u toj utakmici snage će odmeriti Brazil i selekcija Kameruna. 

Proslavljeni fudbaler i predsednik Fudbalskog saveza Kameruna Samjuel Eto oglasio se pred ovu važnu utakmicu za njegovu reprezentaciju. 

Naime, bivši napadač Barselone podelio je na društvenim mrežama moćnu poruku upućenu reprezentativcima Kameruna. 

- Večeras smo svi uz naše lavove! Hajde da taj san postane stvarnost! Napred Lavovi, cela nacija je uz vas - napisao je Eto podelivši fotografije sa selektorom ove afričke ekipe Rigoberom Songom.

Podsetimo, posle dva odigrana kola, situacija u grupi "G" izgleda ovako: 

Prvi je Brazil sa 6 bodova, zatim Švajcarska koja ima 3 poena iz dve utakmice, a poslednja dva mesta dele Kamerun i Srbija sa po jednim osvojenim bodom. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Srbiji je za prolaz potrebna pobeda nad selekcijom Švajcarske i to je jedini način da naša reprezentacija prođe u nokaut fazu. Podela bodova ili eventualni poraz znače kraj takmičenja. Ono što je takođe bitno jeste rezultat sa ovog drugog meča u kom se sastaju Brazil i Kamerun. 

Srpska javnost će u ovom susretu navijati za Brazil ili za nerešen rezultat. Eventualna pobeda Kameruna značila bi da će se gledati gol razlika, a afrička ekipa je trenutno bolja u tom segmentu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".