Светска фудбалска јавност са нестрпљењем очекује последње утакмице групне фаза такмичења, а након којих ће бити познати сви парови осмине финала Светског првенства у Катару. 

Очи домаће јавности биће упрте у "974" стадион на ком ће се репрезентација Србије састати са селекцијом Швајцарске у оквиру трећег кола групе "Г". Овај дуел је на програму од 20.00 часова, а "орлове", после ремија са екипом Камеруна, само победа води у даљу фазу такмичења. 

У исто време састаје се други пар ове групе, а у тој утакмици снаге ће одмерити Бразил и селекција Камеруна. 

Прослављени фудбалер и председник Фудбалског савеза Камеруна Самјуел Ето огласио се пред ову важну утакмицу за његову репрезентацију. 

Наиме, бивши нападач Барселоне поделио је на друштвеним мрежама моћну поруку упућену репрезентативцима Камеруна. 

- Вечерас смо сви уз наше лавове! Хајде да тај сан постане стварност! Напред Лавови, цела нација је уз вас - написао је Ето поделивши фотографије са селектором ове афричке екипе Ригобером Сонгом.

Подсетимо, после два одиграна кола, ситуација у групи "Г" изгледа овако: 

Први је Бразил са 6 бодова, затим Швајцарска која има 3 поена из две утакмице, а последња два места деле Камерун и Србија са по једним освојеним бодом. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Србији је за пролаз потребна победа над селекцијом Швајцарске и то је једини начин да наша репрезентација прође у нокаут фазу. Подела бодова или евентуални пораз значе крај такмичења. Оно што је такође битно јесте резултат са овог другог меча у ком се састају Бразил и Камерун. 

Српска јавност ће у овом сусрету навијати за Бразил или за нерешен резултат. Евентуална победа Камеруна значила би да ће се гледати гол разлика, а афричка екипа је тренутно боља у том сегменту.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".