Oči domaće javnosti biće uprte u "974" stadion na kom će se reprezentacija Srbije sastati sa selekcijom Švajcarske u okviru trećeg kola grupe "G". Ovaj duel je na programu od 20.00 časova, a "orlove", posle remija sa ekipom Kameruna, samo pobeda vodi u dalju fazu takmičenja. 

Posle dve odigrane utakmice, situacija u grupi "G" izgleda ovako: 

Prvi je Brazil sa 6 bodova, zatim Švajcarska koja ima 3 poena iz dve utakmice, a poslednja dva mesta dele Kamerun i Srbija sa po jednim osvojenim bodom. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Srbiji je za prolaz potrebna pobeda nad selekcijom Švajcarske i to je jedini način da naša reprezentacija prođe u nokaut fazu. Podela bodova ili eventualni poraz znače kraj takmičenja. Ono što je takođe bitno jeste rezultat sa drugog meča u kom se sastaju Brazil i Kamerun. 

Javnost u Srbiji će navijati za Brazil ili za nerešen rezultat u tom okršaju. Eventualna pobeda afričke ekipe značila bi da će se gledati gol razlika. 

Bitno je naglasiti da Švajcarska može da prođe dalje i podelom bodova sa "orlovima, a pobeda bi "sajdžije" sigurno vodila dalje. Ukoliko Kamerun napravi iznenađenje i pobedi Brazil, gledaće se gol razlika. Poraz eliminiše Švajcarce sa turnira.

Foto: Tanjug/AP

 

Brazil je prvi u grupi i pobedom "overava" prvo mesto. Ista stvar će se desiti i ako južnoamerička ekipa remizira sa Kamerun, pod uslovom da Švajcarska ne pobedi Srbiju. Ono što zabrinjava jeste činjenica da će selektor Tite "promešati karte" naovom meču te ostaje da se vidi u kom sastavu će "karioke" nastupiti. 

Kamerun, kao i Srbija, mora da ide na pobedu, to je jedini način da se nada prolasku, bilo koji drugi ishod ih eliminiše.

Do sada je okončano šest grupa i poznati su prvi parovi osmine finala Svetskog prvenstva. 

U subotu, 3. decembra od 16.00 časova u prvoj utakmici nokaut faze sastaće se prvoplasirana ekipa grupe "A" i drugoplasirana ekipa grupe "B", odnosno Holandija i SAD. U okviru drugog meča osmine finala snage će odmeriti prvoplasirana ekipa grupe "B" i drugoplasirana ekipa grupe "A", odnosno reprezentacije Engleske i Senegala. 

Foto: Tanjug/AP

 

Istog dana od 20.00 časova u okviru nokaut faze sastaju se prvoplasirani tim grupe "C" i drugoplasirana ekipa grupe "D",  odnosno Argentina i Australija i prvoplasirana ekipa grupe "D" i drugoplasirana ekipa grupe "C", odnosno selekcije Francuske i Poljske.

Dva dana kasnije, 5. decembra, od 16.00 časova snage će odmeriti prvoplasirana ekipa grupe "E" i drugoplasirana reprezentacija grupe "F", odnosno selekcije Japana i Hrvatske. U okviru drugog meča u tom terminu sastaće se prvoplasirana ekipa grupe "F" i drugoplasirana ekipa grupe "E", odnosno ekipe Maroka i Španije.

Foto: Tanjug/AP

 

Kao što je rečeno, ostalo je da se odigra još četiri meča u dve grupe, a nakon završetka današnjeg takmičarskog dana, biće poznati i ostali parovi osmine finala ovogodišnjeg Mundijala. Te utakmice biće na programu istog dana od 20.00 časova po našem vremenu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".