Posebno odeljenje Okružnog suda u Banjaluci utvrdilo je da postoji dovoljno dokaza da se Jokanović osudi za krivično delo napad na javnog tužioca, piše Srpskainfo. Optužnica je podignuta u avgustu ove godine.

Jokanović je optužen da je 10. juna ove godine u 16.15 u Trebinju, telefonski razgovarao sa tužiteljkom B. M. koju od ranije poznaje i izrazio joj svoje nezadovoljstvo radom i postupanjem okružnog javnog tužioca u Trebinju M. P.

Radilo se o predmetu ugrožavanje bezbjednosti u kojem Jokanović ima svojstvo oštećenog.

Foto:Profimedia

 

– Prilikom razgovora je pretio da će ubiti tužioca M. P. rečima: “Odoh kući po pušku, ubiću M. P., Ostroga mi, odoh po pušku, ubiću ga”, a nakon što mu je B. M. rekla da se smiri, nastavio je da preti:

– Odoh uzeti pušku i ubiti ga, bolje mi je u zatvoru, imam besplatan smeštaj i hranu, svoju decu sam osigurao sa dva stana, ne mogu da trpim nepravdu – navodi se u optužnici.

Dalje se navodi da je B. M. odmah o svemu obavestila oštećenog M. P., što je kod njega izazvalo osećaj životne ugroženosti zbog čega je slučaj prijavio Policijskoj upravi Trebinje.

Foto: O. Matavulj

 

– Dakle, ozbiljno pretio da će napasti javnog tužioca u vezi sa obavljanjem tužilačke dužnosti, a delo je počinjeno uz pretnju ubistvom, čime bi učinio krivično delo napad na sudiju i javnog tužioca – zaključeno je u optužnici.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".