Žena identifikovana kao Elom Agbeninu (34), navodno se progurala ispred stjuardese i pokušala da otvori vrata aviona, ali ju je u tome sprečio hrabri putnik, dok su piloti preusmeravali avion, pokušavajući prinudno da slete.

Umesto u Kolumbus avion je sleteo na Nacionalni aerodrom Bil i Hilari Klinton u Arkanzasu, kako bi federalni agenti mogli da preuzmu putnicu.

Sudski dokumenti koje je objavio američki Okružni sud za istočni okrug Arkanzasa otkrivaju da je incident počeo kada je Agbegninu ustala i stigla do zadnjeg dela aviona. Tamo je stajala i zurila u vrata sve dok je osoblje nije zamolilo da produži u toalet ili da se vrati na svoje mesto. Molbu stjuardesa žena je odbila i ostala na istom mestu, nakon čega se progurala pored osoblja do vrata i počela da vuče bravu za otvaranje.

- Žurili su u zadnji deo aviona da pomognu. Razmišljao sam o najgorem scenariju - da će se avion srušiti, iako znam da je mala verovatnoća za to - izjavio je jedan putnik.

Drugi je, čim je čuo da stjuardese pominju - otvaranje vrata - krenuo u akciju - srušio je Agbeninu na zemlju i zadržao je.

Prema izveštaju, muškarac je više puta ujeden za butinu, a mediji prenose da je pomahnitala žena, nakon što je prestala da ujeda čoveka, počela da udara glavom o pod aviona.

Dokumenti otkrivaju da je za svoje postupke imala bizarno objašnjenje, te je ponavljala da joj je: "Isus rekao da leti u Ohajo, kao i da otvori vrata aviona". Žena je rekla policiji da je krenula u Merilend da poseti pastora, a izveštaji dodaju da je putovala sama, bez prtljaga, a da o putovanju njen muž, koji je ostao kod kuće, nije imao pojma.

- Let 192 koji je putovao iz Hjustona za Kolumbus bezbedno je preusmeren u Litl Rok nakon što je naša posada primetila ometajuće ponašanje putnika na letu. Lokalne vlasti u Litl Roku dočekale su avion i preuzele putnicu. Avion je zatim bezbedno poleteo i sleteo u prvobitno odredište - Kolumbus, Ohajo - kažu iz avio-kompanije.

(Ladbible)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".