Посебно одељење Окружног суда у Бањалуци утврдило је да постоји довољно доказа да се Јокановић осуди за кривично дело напад на јавног тужиоца, пише Српскаинфо. Оптужница је подигнута у августу ове године.

Јокановић је оптужен да је 10. јуна ове године у 16.15 у Требињу, телефонски разговарао са тужитељком Б. М. коју од раније познаје и изразио јој своје незадовољство радом и поступањем окружног јавног тужиоца у Требињу М. П.

Радило се о предмету угрожавање безбједности у којем Јокановић има својство оштећеног.

Фото:Профимедиа

 

– Приликом разговора је претио да ће убити тужиоца М. П. речима: “Одох кући по пушку, убићу М. П., Острога ми, одох по пушку, убићу га”, а након што му је Б. М. рекла да се смири, наставио је да прети:

– Одох узети пушку и убити га, боље ми је у затвору, имам бесплатан смештај и храну, своју децу сам осигурао са два стана, не могу да трпим неправду – наводи се у оптужници.

Даље се наводи да је Б. М. одмах о свему обавестила оштећеног М. П., што је код њега изазвало осећај животне угрожености због чега је случај пријавио Полицијској управи Требиње.

Фото: О. Матавуљ

 

– Дакле, озбиљно претио да ће напасти јавног тужиоца у вези са обављањем тужилачке дужности, а дело је почињено уз претњу убиством, чиме би учинио кривично дело напад на судију и јавног тужиоца – закључено је у оптужници.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".