Do ove godine, ubedljivo najgora reprezentacija-domaćin je bila 2010. godine Južna Afrika.

Postigli su samo tri gola. Počeli su nerešenim rezultatom protiv Meksika, zatim su od Urugvaja izgubili sa čak 3-0, a na kraju su jedinu pobedu zabeležili, ni manje, ni više, protiv Francuza rezultatom 2-1. Oni se te godine nisu kvalifikovali.

Katar se već upisao u istoriju kao prvi domaćin koji je izgubio početnu utakmicu. Sada na red dolazi još jedan ''rekord''. Katar je reprezentacija-domaćin sa najmanje postignutih golova u istoriji Mundijala. Postigli su samo jedan na meču protiv Senegala. Oni se nalaze na poslednjem mestu u grupi bez osvojenog boda. Sve utakmice ovog Mundijala oni su izgubili.

 

Standings provided by Sofascore

 

Na stadionu Kalifa Internešnal se odigrala utakmica za drugo mesto između Ekvadora i Senegala. Sa bele tačke je Ismaila Sar u 44. minutu zatresao mrežu rivala i dao prednost svojoj reprezentaciji. Na poluvreme su igrači Senegala poneli prednost od 1-0.

Drugi deo meča je počeo usporeno, ali se činilo da se Ekvador ''probudio'' nakon pauze, državši Senegal na svojoj polovini. To je i urodilo plodom, postigli su gol u 67. minutu, a strelac je Kaisedo na asistenciju Toresa. Međutim, vrlo brzo je Senegal ponovo pomutio planove rivalu nakon ubacivanja iz slobodnog udarca. Strelac je bio Kulibali Kalidu u 70. minutu. Meč se završio konačnim rezultatom 2-1.

Foto: Tanjug/AP

 

Drugi meč u grupi ''A'' između Holandije i Katara, koji se više igrao za prestiž nego za mesto na tabeli se odigrao na Al Bajet stadionu. Prvi gol je Holandija postigla u 26. minutu, a mrežu je zatresao Kodi Gakpo na asistenciju Klasena. Na poluvreme su Holanđani poneli minimalnu rezultatsku prednost. 

Drugo poluvreme je počelo kao i prvo, u znaku Holanđana, postigli su i drugi gol u 49. minutu, a strelac je bio Frenki de Jong. To je njegov prvenac na Mundijalima, a drugi gol u reprezentativnoj karijeri. Nakon što je Depaj uputio udarac ka golu, golman je brzom reakcijom uspeo da spreči, međutim, na pravom mestu se našao Frenki de Jong. Postigli su i treći gol, ali je nakon konsultovanja sa VAR sobom poništen i prekinuto je slavlje Stivena Berguisa. Još jednom su bili blizu gola kada su pogodili prečku u nadoknadi vremena. Međutim, meč se završio konačnim rezultatom 2-0.

Foto: Tanjug/AP

 

Prvoplasirani na tabeli su, očekivano, Holanđani sa 7 poena. Druga je reprezentacija Senegala sa 6 poena, a odmah za njima je Ekvador sa 4 poena. Poslednji su reprezentativci Katara sa osvojenih 0 poena.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".