Popularni pevač je davne 1983. godine predstavljao Jugoslaviju na Evroviziji i osvojio četvrto mesto u Minhenu, a na Jugoviziji je pobedio popularnu Lepu Brenu. Ponovo se prijavio za "Doru", hrvatsko muzičko takmičenje na kome e bira predstavnik za Evroviziju.  Trebao je da predstavlja i zemlju na Evroviziji 1991. pesmom " Ma daj obuci Levisice", ali ga je pobedila Bebi Dol.

- Nije mi prvi put da sam se prijavio na Doru. Prijavljivao sam se nekoliko puta dosad, ali nisam prošao. Prijavljivao sam se i za slovensku pesmu za Evrosong, u koju nisam prošao i isto tako nikakav odgovor nisam dobio - otkrio je Popović, koji trenutno živi u Sloveniji.

Foto: Jutjub printskrin/dzonikg

 

On se ove godine prijavio za pesmu Irske, ali nažalost nije prošao. 

- Nisam prošao, ali drago mi je što su se barem zahvalili na prijavi. Bili su korektni i iz respekta su odgovorili. Rekli su da im se prijavilo 300 pesama, iako tad sam ušao među top 30 - priča Popović i dodaje: 

- S kakvom pesmom sam se prijavio ove godine? Kad čovek prođe 50 godina, onda počne da razmišlja o onome šta je uradio u životu, o greškama, šta je moglo biti bolje. I da činiš sve dobro, da si altruist, što jesam, čineći drugima dobro nenamerno činiš štetu sebi. Kad stavljaš tuđe interese ispred svojih, onda izvučeš deblji kraj - kaže.

NJegov uspon u zvezde pao je u prašinu: 

- Imao sam razne ukrasne prideve pod znacima navoda. Ostaneš stigmatizovan. Ali još sam tu i borim se. Tema pesme je životna priča, jedna psihoanaliza kako ništa u životu ne možeš da promeniš. Ako pesma upadne na Doru dodatno ću je objasniti. Ne opterećujem se ni s čim. Samo bih voleo da mi se pruži prilika. Da barem učestvujem, ne ugrožavam nikoga - iskren je Popović, koji slavi 40 godina karijere.

Od pesme "DŽuli" zaradio je više od milion tadašnjih nemačkih maraka, tačnije 1.200.000.

- Ja sam 1982. snimao taj album za Jugoton. Nisam imao diskografskog iskustva. Pre sam svirao u bendovima. Završio sam u Gracu klasičnu muziku. Tad sam dobio priliku da uđem u studio. U Jadran filmu se snimalo. Bio je divan studio. Da, kasnije sam od albuma zaradio 1.200.000 tadašnjih nemačkih maraka. Otišao sam s tadašnjom devojkom u tadašnju Jugobanku. Došao sam na šalter i rekao da mi daju sav novac koji imam na računu. Bankarka je rekla da nemaju toliko novca u banci i da dođem drugi dan. Tadašnja devojka pala je u nesvest kad je čula o kojoj se cifri radi. Davali su joj šećer i vodu da dođe sebi. S vrećom novca otišao sam kući iako mi novac nikad nije predstavljao nešto - tvrdi Popović.

Danijel je deo zarade potrošio na rešavanje stambenog pitanja. Nakon razvoda od Sanje Bjedov, deo novca je, rekao je, ostavio njoj i njihovoj deci, Sebastianu i Izabeli.

- Deo novca podelio sam i kolegama, odnosno prijateljima. Svi su dobili malo sreće. Nisam megaloman što se novca tiče. Ne radim muziku zbog novca, nego zbog muzike. Napravio sam divan album koji će se snimati sledeće godine. Imam nekoliko vrhunskih pesama. Ništa nije petparački, ozbiljno sam pristupio svemu. Dobro živim, hvala na pitanju. Ja sam vrlo skroman. Moj se život vrti oko muzike. Svaki dan sam skoro 95 posto vremena u studiju. Devedesetih nema kome nisam pisao pesme, od Severine preko Jasne Zlokić do Zdravka Škendera. U Sloveniji isto. Napravio sam dvadesetak CD-ova za druge izvođače. Radim puno i radim i dalje. To mi je baza, pisanje pesama, tu sam dosta jak. Nisam se povukao, ali vreme je najbolji pokazatelj istine - zaključio je Popović.

(24 sata.hr)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".