Популарни певач је давне 1983. године представљао Југославију на Евровизији и освојио четврто место у Минхену, а на Југовизији је победио популарну Лепу Брену. Поново се пријавио за "Дору", хрватско музичко такмичење на коме е бира представник за Евровизију.  Требао је да представља и земљу на Евровизији 1991. песмом " Ма дај обуци Левисице", али га је победила Беби Дол.

- Није ми први пут да сам се пријавио на Дору. Пријављивао сам се неколико пута досад, али нисам прошао. Пријављивао сам се и за словенску песму за Евросонг, у коју нисам прошао и исто тако никакав одговор нисам добио - открио је Поповић, који тренутно живи у Словенији.

Фото: Јутјуб принтскрин/dzonikg

 

Он се ове године пријавио за песму Ирске, али нажалост није прошао. 

- Нисам прошао, али драго ми је што су се барем захвалили на пријави. Били су коректни и из респекта су одговорили. Рекли су да им се пријавило 300 песама, иако тад сам ушао међу топ 30 - прича Поповић и додаје: 

- С каквом песмом сам се пријавио ове године? Кад човек прође 50 година, онда почне да размишља о ономе шта је урадио у животу, о грешкама, шта је могло бити боље. И да чиниш све добро, да си алтруист, што јесам, чинећи другима добро ненамерно чиниш штету себи. Кад стављаш туђе интересе испред својих, онда извучеш дебљи крај - каже.

Његов успон у звезде пао је у прашину: 

- Имао сам разне украсне придеве под знацима навода. Останеш стигматизован. Али још сам ту и борим се. Тема песме је животна прича, једна психоанализа како ништа у животу не можеш да промениш. Ако песма упадне на Дору додатно ћу је објаснити. Не оптерећујем се ни с чим. Само бих волео да ми се пружи прилика. Да барем учествујем, не угрожавам никога - искрен је Поповић, који слави 40 година каријере.

Од песме "Џули" зарадио је више од милион тадашњих немачких марака, тачније 1.200.000.

- Ја сам 1982. снимао тај албум за Југотон. Нисам имао дискографског искуства. Пре сам свирао у бендовима. Завршио сам у Грацу класичну музику. Тад сам добио прилику да уђем у студио. У Јадран филму се снимало. Био је диван студио. Да, касније сам од албума зарадио 1.200.000 тадашњих немачких марака. Отишао сам с тадашњом девојком у тадашњу Југобанку. Дошао сам на шалтер и рекао да ми дају сав новац који имам на рачуну. Банкарка је рекла да немају толико новца у банци и да дођем други дан. Тадашња девојка пала је у несвест кад је чула о којој се цифри ради. Давали су јој шећер и воду да дође себи. С врећом новца отишао сам кући иако ми новац никад није представљао нешто - тврди Поповић.

Данијел је део зараде потрошио на решавање стамбеног питања. Након развода од Сање Бједов, део новца је, рекао је, оставио њој и њиховој деци, Себастиану и Изабели.

- Део новца поделио сам и колегама, односно пријатељима. Сви су добили мало среће. Нисам мегаломан што се новца тиче. Не радим музику због новца, него због музике. Направио сам диван албум који ће се снимати следеће године. Имам неколико врхунских песама. Ништа није петпарачки, озбиљно сам приступио свему. Добро живим, хвала на питању. Ја сам врло скроман. Мој се живот врти око музике. Сваки дан сам скоро 95 посто времена у студију. Деведесетих нема коме нисам писао песме, од Северине преко Јасне Злокић до Здравка Шкендера. У Словенији исто. Направио сам двадесетак ЦД-ова за друге извођаче. Радим пуно и радим и даље. То ми је база, писање песама, ту сам доста јак. Нисам се повукао, али време је најбољи показатељ истине - закључио је Поповић.

(24 сата.хр)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".