- Moj sin se ne plaši nikoga i imam osećaj da će se vratiti iz Katara sa Svetskog prvenstva kao pobednik -  poručila je Desanka Stojković (82), majka selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija (57).

- Imam neko poverenje, neko osećanje da može da uspe. On je takav... Ili da bude najbolji ili nema dalje... Izljubila sam ga i poželela mu sreću i da pobedi. Da se vrati kao pobednik. Ako pobediš, bićeš uzdignut. Ako ne pobediš, ima novine da te ukaljaju... Da te naprave na ništa. Mi smo takvi - rekla je Desanka Stojković.

Srbija će prvi meč u Kataru odigrati 24. novembra protiv Brazila, a Stojković je majci rekao da se ne plaši ni "karioka" ni ostalih rivala na Svetskom prvenstvu.

- Kaže mi: "Ja se ne bojim nikoga. Ko je bolji, neka pobedi. Ako su bolji, neka nas pobede. Svi imamo želje, i oni i mi." On zna da naš narod mnogo voli fudbal, ali kaže da ne zna kako izgleda kad se uđe tamo u "šumu". Sećam se kad je bio u Japanu, dao gol sa klupe, tamo gde sedi. Obučen u odelo, cipele. Šta si, rekoh, to uradio? Kaže: "Da im pokažem kako se igra." Igrači ga sad slušaju i dobri su - rekla je Piksijeva majka.

Desanki Stojković je omiljeni fudbaler Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji našeg nacionalnog tima.

- Onaj što se povredio mu je najbolji. Onaj što je prvi kad je reklama. On kad se nasmeje, milina da ga gledaš. Kad je bio povređen, Dragan je išao iz Beograda avionom da ga poseti - izjavila je Desanka.

Kod sina joj smeta samo jedna stvar.

Foto: FSS

 

- Mnogo se sekiram jer mnogo leti. Non-stop je u avionu. Hiljadu aviona sam otplakala, čini mi se. Javlja se uvek kad negde stigne.

Gleda utakmice

Desanka je otkrila da voli da gleda fudbalske utakmice, ne samo reprezentacije već i inostranih liga.

-  Volim da gledam utakmice. I reprezentaciju i ove strane ekipe. Moj pokojni suprug ih nije propuštao. I danas gledam. Kad su pobedili Portugal, bila sam najponosnija. Da sam mlađa, išla bih u Katar, ali ne mogu, imam 82 godine - istakla je Desanka Stojković.

(Informer)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".