Argentinci su ušli u ovaj duel kao apsolutni favoriti da odnesu sva tri boda i upišu prvu pobedu u prvoj utakmici njihove grupe. Međutim, igrači Saudijske Arabije su im pomrsili račune - savladali su ih 1:2 (1:0) posle preokreta.

Argentina je golom Lea Mesija iz penala u 10. minutu, a tako se završilo i prvo poluvreme. Činilo se da će "gaučosi" imati lak zadatak u nastavku utakmice i da će jedino pitanje biti koliko će puta golman saudijske ekipe vaditi loptu iz mreže.

Međutim, Al Šehri u 48. minutu donosi izjednačenje, da bi već u 53. najbolji igrač Arabije, Al Davsari, postigao novi gol i doneo prednost uslovno "gostujućoj" ekipi od 1:2.

Ispostavilo se da je to i konačan rezultat meča. Argentina je nastavila sa jalovim napadima do kraja, ali nisu uspeli da se domognu ni nerešenog ishoda.

Foto: AP Photo/Jorge Saenz

 

 

Mora se reći da je ovo najveće iznenađenje na Mundijalu do sada. Za prolaz dalje u grupi "C", Argentina i Saudijska Arabija se bore sa Poljskom i Meksikom, koji svoj meč igraju takođe danas, od 17 časova.

Standings provided by Sofascore

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".