Prvi na listi je ljubimac Grobara i bivši muž Marijane Mateus, rođene Čolić. On je za reprezentaciju Nemačke i Zapadne Nemačke odigrao čak 25 mečeva i neprikosnoven je na vrhu.

Foto: N. Paraušić

 

Drugi na listi je takođe Nemac, centarfor na svakom Mundijalu od 2002. do 2014. godine, Miroslav Klose. On je dres Nemačke nosio na čak 24 utakmice.

Treći na listi je bivši kapiten Milana i defanzivac koji je čak 23 puta zaigrao za Azure. U pitanju je legendarni Paolo Maldini koji je igrao na Mundijalima od 1990. do 2002. godine.

Foto: Profimedia

 

Među top 10 igrača sa najviše nastupa na Mundijalima u istoriji je još jedan srpski zet. Bastijan Švajnštajger, muž Ane Ivanović i bivši reprezentativac Nemačke, igrao je na čak 20 mečeva na Mundijalima. On mesto deli sa brazilcem Kafuom, Filipom Lamom, Gregorom Latom i Havierom Maskeranom.

Foto: Profimedia, N. Paraušić, MV

 

Zanimljivo je da bi ove godine ova lista mogla da se promeni. Lionel Mesi se nalazi odmah iza sa 19 nastupa, a kako Argentina ima 3 zagarantovana meča ove godine u grupnoj fazi, on bi mogao da završi ovaj Mundijal na visokom mestu. Među onima koji bi takođe mogli da se ''uguraju'' u ovu listu je i Portugalac Kristijano Ronaldo koji trenutno ima 17 nastupa, Nemci Tomas Miler i Manuel Noer, kao i Urugvajac Fernando Muslera - sva trojica imaju 16 nastupa. Iza njih se nalazi Ugo Loris, golman Francuske sa 15 nastupa.

U top 10 se nalaze i Dijego Maradona, Uve Zeler i Vladislav Žmuda sa po 21 nastupom.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".