Први на листи је љубимац Гробара и бивши муж Маријане Матеус, рођене Чолић. Он је за репрезентацију Немачке и Западне Немачке одиграо чак 25 мечева и неприкосновен је на врху.

Фото: Н. Параушић

 

Други на листи је такође Немац, центарфор на сваком Мундијалу од 2002. до 2014. године, Мирослав Клосе. Он је дрес Немачке носио на чак 24 утакмице.

Трећи на листи је бивши капитен Милана и дефанзивац који је чак 23 пута заиграо за Азуре. У питању је легендарни Паоло Малдини који је играо на Мундијалима од 1990. до 2002. године.

Фото: Профимедиа

 

Међу топ 10 играча са највише наступа на Мундијалима у историји је још један српски зет. Бастијан Швајнштајгер, муж Ане Ивановић и бивши репрезентативац Немачке, играо је на чак 20 мечева на Мундијалима. Он место дели са бразилцем Кафуом, Филипом Ламом, Грегором Латом и Хавиером Маскераном.

Фото: Профимедиа, Н. Параушић, МВ

 

Занимљиво је да би ове године ова листа могла да се промени. Лионел Меси се налази одмах иза са 19 наступа, а како Аргентина има 3 загарантована меча ове године у групној фази, он би могао да заврши овај Мундијал на високом месту. Међу онима који би такође могли да се ''угурају'' у ову листу је и Португалац Кристијано Роналдо који тренутно има 17 наступа, Немци Томас Милер и Мануел Ноер, као и Уругвајац Фернандо Муслера - сва тројица имају 16 наступа. Иза њих се налази Уго Лорис, голман Француске са 15 наступа.

У топ 10 се налазе и Дијего Марадона, Уве Зелер и Владислав Жмуда са по 21 наступом.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".