Grupa A je bila sačinjena od Danske, Senegala i Urugvaja.

Dance su predvodili Romedal i DŽon Dal Tomason. Urugvajci su u sastavu imali Rekobu, ali i Forlana u začetku karijere. Senegal je prevođen El Hađi Dijufom i Papa Buba Diopom.

Francuzi su ipak imali najzvučnija imena. Pored Tirama, Vijeire, Petita, u ekipi su bili i tri najbolja strelca u tri od pet najboljih liga - Lige 1 Francuske, Premijer lige Engleske i italijanske Serije A.

Tijeri Anri, najbolji strelac Premijer lige 24 gola je osvojio titulu sa Arsenalom. Đibril Sise je bio najbolji strelac Francuske 1. lige sa 22 gola u trećeplasiranom Okseru. David Trezege je bio najbolji strelac Serije A i osvojio je titulu sa Juventusom.

Francuska je imala svu moć ovoga sveta, međutim, oni su se te godine obrukali. Nisu postigli niti jedan gol, a jedini bod su uspeli da uzmu protiv Urugvaja rezultatom 0-0. Debakl Francuza je započet porazom protiv Senegala 1-0, zatim nerešenim rezultatom protiv Urugvaja, a učešće je završeno konačno rezultatom 2-0 protiv Danske. Tako je zapečaćena ova agonija Francuske.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".