Devin Buker – 70 poena Seltiksima

U večeri 24. marta 2017. godine Sansi su lako poraženi na gostovanju u Bostonu. Bio je to ishod duela koji nikoga nije iznenadio, jer su Seltiksi te sezone bili mnogo bolji i njihova rutinska pobeda je bila ono što su svi očekivali. Ipak, da se meč ne zaboravi odmah po završetku kao jedan običan duel regularne NBA sezone, ali i da  se posle njega više priča o poraženima nego o pobednicima, pobrinuo se, tada mlada dvadesetogodišnja zvezda gostiju, Devin Buker.

Meč u Bostonu Buker je okončao sa 70 postignutih poena. Time je oborio rekord Sansa po poenima jednog igrača na utakmici. Postao je i najmlađi košarkaš koji je postigao 70 ili više poena na jednom NBA meču. Ušao je i društvo legendi Vilta Čemberlena, Kobija Brajanta, Dejvida Tomspona, Dejvida Robinsona i Eldžina Bejlora, koji su jedini pre njega uspeli da postignu 70 ili više poena na jednom NBA duelu. Ipak, tu Bukerovu rekrodnu partiju pratile su i kontroverze…

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Devin (@dbook)

 

Podeljena mišljenja o Bukerovom rekordu

Naime, Devin Buker je na meču sa Seltiksima šutnuo čak 40 puta iz igre. Uz to je izveo i 26 slobodnih bacanja, a veliki deo poena postigao je u finišu meča. I to kada je pitanje pobednika već odavno bilo rešeno i na parketu se uglavnom nalazili igrači sa manjom minutažom. Tada su Bukerovi saigrači samo njemu dodavali loptu kako bi povećavao poenterski saldo, a uz to su napade Bostona zaustavljali faulovima, kako bi stopirali vreme i obezbedili Devinu više napada do kraja meča.

granje u „garbidž tajmu“ i protiv rezervista mnogima se nije dopalo. Oni su komentarisali kako je glupo to što je Devin Buker na taj način i „na silu“ ušao u društvo velikana. Uz to, mnoge je šokiralo što su igrači Sansa proslavljali svaki poen Bukera. Iako su ubedljivo gubili, oni su se u finišu duela radovali svakom pogotku Bukera, kao da će im on doneti neki trofej, a ne da je postignut u meču koji je njihov tim već odavno izgubio.

Kobi Brajant kao inspiracija

I pored nekih za mnoge kontroverzi, Bukerova partija „odjeknula“ je širom planete. I zato je medije posle meča najviše interesovalo kako je on uspeo da postigne čak 70 poena protiv Seltiksa. „Video sam intervju sa Kobijem. Pričao je o tome šta ga odvaja od drugih ljudi koji misle da je 30 poena mnogo. On je rekao da nikada nije postavljao limite. Te reči uvek držim u glavi. Ne postavljam limit u bilo čemu. Želim da budem najbolji u životu. U svemu, ne samo u košarci.“ – bio je Bukerov odgovor njima.
Mnogi smatraju da ovakve partije štete košarci i da ne treba na silu juriti rekorde. Neki drugi da je Devin Buker odigrao fantastičan meč, a da je sve ostalo manje bitno. Čijem mišljenju ste vi bliži podelite sa nama, nakon što se na snimku pred vama podsetite svakako istorijske partije Bukera protiv Seltiksa.

(sportskasecanja.com)

 

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".