Sve je spremno za početak Svetskog prvenstva koji počinje 20. novembra utakmicom između Katara i Ekvadora. Već mesecima traju špekulacije oko toga ko bi mogao da postane novi planetarni šampion, a EA Sports i FIFA želeli nedavno su odradili simulaciju kako bi predvidele ko će osvojiti "Boginju".

Ono što su FIFA i EA Sports izračunali se neće svideti mnogima, a posebno navijačima u Srbiji. Po njihovoj prognozi selekcija Dragana Stojkovića Piksija će se od Mundijala oprostiti već u grupi. Oni smatraju da će dalje proći Brazil i Švajcarska, a da će Orlovi zajedno sa Kamerunom kući posle samo tri utakmice.

Sistem je izračunao da će četiri najbolje reprezentacije biti Brazil, Portugal, Argentina i Francuska, a očekuje se da Gaučosi predvođeni Lionelom Mesijem dođu do Boginje. Hrvate FIFA i EA Sports vide u četvrtfinalu, dok po njihovoj "matematici" Brazil neće uspeti da savlada Argentince u finalu. 

Foto: Profimedia

 

Najbolji strelac šampionata biće Lionel Mesi sa osam pogodaka, što će mu doneti i zlatnu loptu kao nagradu za najboljeg igrača, dok će se u timu prventsva prema predikciji naći još i Emiliano Martinez, Žoao Kanselo, Rafael Varan, Markinjos, Markos Akunja, Leandro Paredes, Rodrigo De Pol, Vinisijus, Lionel Mesi, Kilijan Embape i Rišarlison.

(Informer)

BONUS VIDEO: USKORO PROMENA NA VRHU: Ovo su fudbaleri sa najviše nastupa za Srbiju

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".