Čini se da je kao predsednik FS Kameruna malo ''skrenuo'', smatrajući da je njegova reprezentacija favorit za ovogodišnji Mundijal. Smatra da će se finale igrati između Kameruna i Maroka.

- Afrika je oduvek imala potencijal da se dobro pokaže na završnom turniru, ali dosad nismo uvek pokazivali sve što znamo. Vremenom smo sticali više iskustva, tako da verujem da neće biti samo puki učesnici, već da imaju kapacitet da osvoje trofej. Vidim da će pet afričkih reprezentacija proći grupu. Čak mislim da će u finalu savladati Maroko - izjavio je on.

Ubeđen je u uspeh svoje reprezentacije, a smatra da će Kamerun biti prvi u veoma teškoj grupi sa Srbijom, Brazilom i Švajcarskom.

Foto: EPA

 

- Maroko će u osmini finala izbaciti Španiju, kasnije Portugal i Francusku u polufinalu. Što se nas tiče, bićemo u eliminacionim borbama bolji od Belgije u čertvfinalu i Senegala u polufinalu - dodao je Eto.

Samjuel je 2010. godine osvojio Ligu šampiona sa Interom, a te godine je upravo Inter bio autsajder. Nada se Eto da će njegova reprezentacija ponoviti taj uspeh ove godine.

- Sposobni smo da osvojimo Mundijal. Da biste to uradili nisu vam potrebna čudovišta ili vanzemaljci, ali jesu dobre pripreme, mentalna čvrestina i ludilo na teren. Baš kao što je imao Inter 2010 - objasnio je Samjuel Eto.

BONUS VIDEO: PREDSTAVLJAMO STADIONE ZA SP: Al Rajan, biser "Studentskog grada"

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".