Lalić je u svedočenju naveo da je ubijen i Miljkovićev kum Mirko Kojić, čije se ubistvo nije našlo na dve optužnice, po kojima se trenutno sudi kriminalnoj grupi. Tvrdio je da je Miljković okupio njega braću Budimir i još njih nekoliko i saopštava im da je Kojić je velika pretnja po njega i može biti pretnja po sve, zbog "ubistva na šinama" i nekih drugih likvidacija i "da moramo da ga se rešimo". 

- Niko nije negodovao. Svi smo prihvatili plan. Miljković je bio u kontaktu sa Kojićem i plasirao mu je priču kako ga je policija presrela, uhapsila, da je formirana posebna grupa da ih sredi i da su ga posle pustili. Miljković je to uradio da ne bi posumnjao kada ga namame i otmu. Kojiću je rečeno da je pod prismotrom. To je bila fiktivna priča.

Pošto su oteli Kojića, Lalić je, kako je naveo imao priliku da vidi njegove slike iz skrivene prostorije u kući u Ritopeku. Na njima je ovaj bio vezan trakom, naočare su mu bile spale.

Foto: Z. Jovanović, Fejsbuk

 

- Ispričali su da su ga prvo davili produžnim kablom, koji je pukao. Miljković je kazao kako nije lako ubiti čoveka, pa je nastavio da ga davi ostatkom kabla i polomio mu je vrat. Ispričali su mi da je sečenje sekirom i skalpelom trajalo oko šest sati, a onda su ga samleli i bacili u reku - rekao je Lalić.

BONUS VIDEO: OPSADNO STANJE ISPRED SPECIJALNOG SUDA: Svedoci-saradnici suočavaju se sa Belivukom i Miljkovićem

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".