Kako se nezvanično saznaje devojka je navodno zvala Hitnu pomoć i navela im da će da skoči s mosta oko 12. 40 sati.

– Kada je policija stigla ona je stajala na trotoaru uz ogradu. Devojka je plakala gledajući u vodu. Policajci su joj oprezno prišli i počeli da pričaju s a njim. Toliko je policajac imao strpljenja kada da priča sa najrođenijim – prepričava scenu jedan od očevidaca drame na Brankovom mostu.

On dodaje da je devojka, do detalja ispričala zašto se odlučila na taj korak.

– Rekla je da ima 18 godina i objasnila da ima probleme u školi, ali i u porodici. Nije mogla da se izbori s njima. Policajac joj je objašnjavo da će sve biti kako treba i ona mu je srećom poverovala – rekao je sagovornik još uvek potresen scenom koju je video.

Prema njegovim rečima ubrzo je stigla i Hitna pomoć.

– Bila je doktorka i ona je polako razgovarala s njom i smestili su je u sanitet. Kako sam čuo prevezli su je u psihijatrijsku ustanovu “Dr Laza Lazarević”. Nadam se da će tamo dobiti adekvatnu pomoć i da joj nikada više ništa slično neće pasti na pamet jer život je pred njom – rekao je sagovornik.

SOS telefon za prevenciju samoubistva

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva.

Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1.

Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.

BONUS VIDEO: 

EKSKLUZIVNO: Snimak ubistva Miloša Stojanovića na Adi Huji za koje je osuđen Aleksandar Relić

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".