Лалић је у сведочењу навео да је убијен и Миљковићев кум Мирко Којић, чије се убиство није нашло на две оптужнице, по којима се тренутно суди криминалној групи. Тврдио је да је Миљковић окупио њега браћу Будимир и још њих неколико и саопштава им да је Којић је велика претња по њега и може бити претња по све, због "убиства на шинама" и неких других ликвидација и "да морамо да га се решимо". 

- Нико није негодовао. Сви смо прихватили план. Миљковић је био у контакту са Којићем и пласирао му је причу како га је полиција пресрела, ухапсила, да је формирана посебна група да их среди и да су га после пустили. Миљковић је то урадио да не би посумњао када га намаме и отму. Којићу је речено да је под присмотром. То је била фиктивна прича.

Пошто су отели Којића, Лалић је, како је навео имао прилику да види његове слике из скривене просторије у кући у Ритопеку. На њима је овај био везан траком, наочаре су му биле спале.

Фото: З. Јовановић, Фејсбук

 

- Испричали су да су га прво давили продужним каблом, који је пукао. Миљковић је казао како није лако убити човека, па је наставио да га дави остатком кабла и поломио му је врат. Испричали су ми да је сечење секиром и скалпелом трајало око шест сати, а онда су га самлели и бацили у реку - рекао је Лалић.

БОНУС ВИДЕО: ОПСАДНО СТАЊЕ ИСПРЕД СПЕЦИЈАЛНОГ СУДА: Сведоци-сарадници суочавају се са Беливуком и Миљковићем

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".