U Specijalnom sudu u Beogradu danas se iskazima svedoka-okrivljenih očekuje nastavak suđenja organizovanoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se terete za sedam ubistava, trgovinu frogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Na danasnjem suđenju će svedoci-okrivljeni Bojan Hrvatin, Srđan Lalić i Nikola Spasojević izneti svoje odbrane.

Oni su sklopili sporazume sa tuzilaštvom i pristali da za blaže zatvorske kazne govore o zločinima koje je počinila ova kriminalna grupa.

Po završetku suđenja Hrvatinu će biti izrečena kazna zatvora od 15 godina, Spasojeviću od 14 godina i Laliću od 18 godina.

Na prethodnim suđenjima okrivljeni su završili iznošenje odbrane, negirajući krivična dela koja im se optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal stavljaju na teret.

Sudsko veće je na prethodnom ročištu usvojilo predlog odbrane i ukinulo pritvor Borisu Karapandžiću, Filipu Ivanovskom, Vladi Geogijevu i Milošu Lukiću Selaku.

Takođe, sud im je odredio zabranu napuštanja boravišta uz obavezno javljanje u nadležnu Policijsku stanicu svakih 15 dana.

Vođe ove kriminalne grupe takođe su negirale krivična dela navodeći da im je "sve namešteno", dok su za fotografije preuzete sa kriptovane aplikacije Skaj naveli da su fotošopirane, a da su oružje i industrijska mašina za mlevenje mesa naknadno uneti u kuću u Ritopeku.

U optužnici se navodi da su upravo u toj mašini članovi kriminalne grupe mleli tela svojih žrtava nakon što su ih ubili, dok je Miljković tokom odbrane više puta ponovio da "bez tela nema ni dela", te je tražio obdukcione nalaze ubijenih muškaraca.

Tužilaštvo tereti članove kriminalne grupe za ubistva Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića, Lazara Vukičevića, Milana Lepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, ali i za trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Glavni pretres ovoj grupi počeo je 17. oktobra kada je javnost prvi put prisustvovala suđenju, pošto je pripremno ročište koje je počelo u martu bilo zatvoreno za javnost.

Optužnicom se okrivljeni terete da su pod paravanom navijačke grupe "Principi" napravili organizovanu kriminalnu grupu u kojoj su vođe (Belivuk i Miljković) odlučivali ko će biti ubijen.

Tužilaštvo je nedavno proširilo istragu protvi Belivuka, Miljkovića i Bojani Belivuk zbog sumnje da su novcem od kriminalne delatnosti kupovali razne luksuzne stvari.

Naredba o sporovođenju istrage protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Bojane Belivuk, Tanje Miljković, Snežane Đorđević, Filipa Ivanovskog i Marije Milutinov doneta je 9. decembra prošle godine zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje npovca.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".