Како се незванично сазнаје девојка је наводно звала Хитну помоћ и навела им да ће да скочи с моста око 12. 40 сати.

– Када је полиција стигла она је стајала на тротоару уз ограду. Девојка је плакала гледајући у воду. Полицајци су јој опрезно пришли и почели да причају с а њим. Толико је полицајац имао стрпљења када да прича са најрођенијим – препричава сцену један од очевидаца драме на Бранковом мосту.

Он додаје да је девојка, до детаља испричала зашто се одлучила на тај корак.

– Рекла је да има 18 година и објаснила да има проблеме у школи, али и у породици. Није могла да се избори с њима. Полицајац јој је објашњаво да ће све бити како треба и она му је срећом поверовала – рекао је саговорник још увек потресен сценом коју је видео.

Према његовим речима убрзо је стигла и Хитна помоћ.

– Била је докторка и она је полако разговарала с њом и сместили су је у санитет. Како сам чуо превезли су је у психијатријску установу “Др Лаза Лазаревић”. Надам се да ће тамо добити адекватну помоћ и да јој никада више ништа слично неће пасти на памет јер живот је пред њом – рекао је саговорник.

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

БОНУС ВИДЕО: 

ЕКСКЛУЗИВНО: Снимак убиства Милоша Стојановића на Ади Хуји за које је осуђен Александар Релић

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".