Bivša ruska teniserka Marija Šarapova ove godine je na svet donela sina koji je postao centar njenog sveta. Sada je prvi put progovorila kako se oseća u ulozi majke i o dojenju: 

-Zaista sam uzbuđena što gledam kako ovaj mali dečak raste, iako je to još uvek neverovatno teško jer još uvek uglavnom pokušavam da shvatim stvari! Svaki dan je novi dan i svaki put kada pomislite da imate nešto loše, shvatite da nemate. Uvek se može nešto novo naučiti o sebi. To je neverovatno lepo, ali je i izazovno- započela je Marija. 

Foto: Instagram printskrin/mariasharapova, Profimedia

 

-Moja rutina je uglavnom molitva: "Molim se da odspavam dobro, da bih  stvarno bila dobro jutro!" Ali on je zapravo prilično dobar spavač. Imala  sam sreće sa tim.

Šarapova oseća glad zbog dojenja, što je razumljivo jer beba crpi energiju: 

-Takođe mislim da je mnogo toga  zavisi od načina ishrane. Pošto dojim, uvek sam gladna. Mislim da svako drugačije postupa sa svojim telom nakon porođaja, ali osećam da sada uvek moram da jedem, što nije bio slučaj tokom moje trudnoće, tako da je sve zanimljiva ravnoteža.

-Sada se osećam kao da stalno moram da pravim mleko, pa mi treba hrana! Čudan je balans i još uvek ga ne shvatam, ali vaše zdravlje uvek počinje od onoga što jedete. Teško je, ali pokušala sam da pređem u naviku da imam stvarno dobar jutarnji doručak. Obično pravim ovsene pahuljice, iseckam malo voća, dodam malo lanenih semenki i čije, i malo meda. To je uglavnom početak mog dana.

Teniserka je takođe dala savet kako pratiti sebe i biti svoj:  

-Mislim da je na kraju najbolji savet biti svoj. Pokušala sam da to ponesem sa sobom; Pokušala sam da se nikada ne pretvaram da sam neko ko nisam. Mislim da je autentičnost – posebno u današnjem društvu gde smo bombardovani toliko mnogo. Svi ovi različiti uticaji, dobri i loši, mogu vrlo brzo da nateraju da poželite da pokušate da budete nešto što niste. Važno je da znate ko ste i da saznate šta je to što volite kod sebe i šta želite da kažete, za razliku od onoga što bi drugi želeli da kažete. I nastavite da budete radoznali. Mislim da je to tako važno u životu. Nikada nemojte biti najpametniji u sobi, uvek dajte sebi prostora za rast. Te dve stvari su najveće.

(New Beauty)

BONUS GALERIJA: Pogledajte prelepu izabranicu Rafaela Nadala

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".