Bred Pit je decenijama zadržao status najveće holivudske zvezde. Dok je pokušavao da se udalji od neminovne etikete "seks simbola“, Pit je pružio zvezdane performanse u hit filmovima kao što su "Borilački klub" i "Drvo života", i mnogim drugim.

Foto: Profimedia

 

 

Dok je Pit nedavno bio povezivan sa projektima visokog profila kao što su "Bullet Train" i "Vavilon" Demijena Šazela, glumac je nagoveštavao skoro penzionisanje. Na pitanje o njegovoj odluci da se distancira od glumačke karijere, Pit je otkrio da je razlog to što planira da se fokusira na produkciju bioskopskih projekata.

Tokom svoje karijere, Pit je upoređivan sa drugim mitskim holivudskim ikonama, kao što je DŽejms Din, ali se on nije osvrtao na ta poređenja. U intervjuu iz 1996. filmsku zvezdu u usponu su pitali o njegovim omiljenim glumcima u industriji.

- Poznajem vrlo malo muškaraca na koje bih se mogao ugledati - odgovorio je Pit.

- Zato cenim starije filmove jer prikazuju čoveka koji se zalaže za svoje principe. Kao što je Robert Redford. On je prikazao muškarca kakvi su muškarci želeli da budu i kako su žene želele da budu muškarci.

Međutim, njegova omiljena glumica svih vremena je ujedno neko za koga smatra da je "najlepša žena na ekranu". Prema Pitovim rečima, Dianne Viest je dokazala da je moguće biti lepa, a da je fanovi i kritičari naglo ne karakterišu kao "seks simbol“.

Na pitanje o njegovom mišljenju o odnosu lepote i filmske profesije, Pit je objasnio:

- Kada vidite osobu, da li se samo koncentrišete na njen izgled? To je samo prvi utisak. Onda postoji neko čiji ti izgled ne upadne odmah u oči, već kroz razgovor sa njima oni postaju najlepša bića na svetu.

Zato se oduvek divio svestranoj Viest, poznatoj po svom radu u remek-delima kao što su "Hana" i "NJene sestre", legendarnog Vudija Alena. Pit je dodao:

- Najveći glumci nisu ono što biste nazvali seksualnim simbolima. Reći ću vam ko je moja omiljena glumica: Dianne Viest. I ne biste je nazvali seks simbolom. Dianne Viest je za mene najlepša žena na ekranu.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".