- Obaveštavamo javnost da je Kurti svojom jučerašnjom izjavio, i to usred Berlina, izjavio da ga ne interesuje formiranje ZSO, da možda papir o formiranju ZSO postoji u Beogradu, ali ne i u Prištini, kao i drugom izjavom da smenjuje Nenada Đurića, direktora Regionalnog policijskog direktorata Sever, samo zato što je stao u odbranu srpskog naroda na severu KiM - on je time dao smrtonosni udarac Briselskom sporazumu, svakoj drugoj saradnji u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine i da je to naišlo na ogorčenje srpskog naroda na KiM. Zbog svega ovoga očekuje se reakcija države Srbije. Ovo ponašanje je kap u prepunoj čaši, prevršilo je svaku meru i pravo je pitanje da li je neko juče sa Zapada čuo Aljbina Kurtija, koji usred Berlina gazi Briselske sporazume i time je ponizio EU i pokušao da ponizi i Beograd, državu Srbiju, ali i srpski narod na KiM. Ili Zapad nije čuo, pa tako već 24 časa nemamo nikakve reakcije sa Zapada na ovakvo brutalno gaženje Briselskog sporazuma - kaže Petković.

- Kurti bi sada iz Berlina da postavlja i smenjuje srpske policajce, komandire, kršeći tačku 9 Briselskog sporazuma. Direktora Direktorata policije na severu KiM bira srpski narod sa KiM, u licu četiri gradonačelnika sa severa. Već 10 godina Priština neće da formira ZSO. Do današnjeg dana prošlo je 3.486 dana, kako nije formirana ZSO. Zbog ovakvog ponašanja Prištine i namere da pritisne srpski narod jednostranim odlukama, na takvo ponašanje Kurtija naš narod je odgovorio jedinstveno i složno - istakao je direktor Kancelarije za KiM, koji je dodao da je srpski narod na KiM uznemiren.

- Više od sedam sati, sinoć od 22.30 do 05.20 jutros Vučić je razgovarao sa više naših ljudi. Oni su svi jedinstveni da brane svoje pravo za opstanak i ostanak na svojim ognjištima i na slobodu kretanja. Predsednik je rekao da ih razume, ali im je ukazao i na sve posledice ukoliko dođe do razgradnje Briselskog poretka na KiM. Naš narod je jasno rekao predsedniku da ne želi da napušta svoja ognjišta, da ne žele da u zavežljajima, na kamionima i traktorima, kreću put centralne Srbije, kako je nekada bilo u Oluji i Pogromu. Naš narod je jasno poručio da će učiniti apsolutno sve da se bori da odbrani svoje pravo da opstane na KiM. Rekao je naš narod i to da će na demokratski i miran način učiniti sve da pokaže pun otpor nezakonitim potezima Prištine, ali je poručio i da ukoliko ih neko napadne da će se boriti svim drugim sredstvima. Vučić je jasno rekao da smo uz svoj narod i da se neće ponoviti Pogrom ni Oluja. Srbija će da pobedi. Imamo predsednika koji se bori za svoj narod i nikada ga neće ostaviti na cedilu i to vrlo dobro zna naš narod - naveo je Petković.

- Srpski narod ima svoje legitimne tablice KM i ne želi tablice RKS koje im nameće Kurti. Sutra je zakazan sastanak Srba sa KiM, oni će saopštiti svoje odluke. Svima je apsolutno jasno da su uz svoju državu i svog predsednika. Svi oni znaju da je njihova jedina država Srbija i da im nije vrhovni komandant ni Kurti, ni Vjosa, već Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

 

- Siti smo licemerja koje dolazi sa Zapada. Mi ćemo se boriti za mir i stabilnost. Kada vas sateraju u ćošak, kada vam ne daju šansu da odgovorite... Imate ponašanje Kurtija koje je neprihvatljivo, sa krajnim ciljem da se protera naš narod sa KiM. Zato je naš narod izrazio bojazan da ne želi da u kamionima i prikolicama ide u pravcu centralne Srbije.

BONUS VIDEO: 

"NOVOSTI" NA JARINJU Kosovska policija deli ukore: Narod besan:" Ne menjamo tablice!"

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".