- Обавештавамо јавност да је Курти својом јучерашњом изјавио, и то усред Берлина, изјавио да га не интересује формирање ЗСО, да можда папир о формирању ЗСО постоји у Београду, али не и у Приштини, као и другом изјавом да смењује Ненада Ђурића, директора Регионалног полицијског директората Север, само зато што је стао у одбрану српског народа на северу КиМ - он је тиме дао смртоносни ударац Бриселском споразуму, свакој другој сарадњи у правцу нормализације односа Београда и Приштине и да је то наишло на огорчење српског народа на КиМ. Због свега овога очекује се реакција државе Србије. Ово понашање је кап у препуној чаши, превршило је сваку меру и право је питање да ли је неко јуче са Запада чуо Аљбина Куртија, који усред Берлина гази Бриселске споразуме и тиме је понизио ЕУ и покушао да понизи и Београд, државу Србију, али и српски народ на КиМ. Или Запад није чуо, па тако већ 24 часа немамо никакве реакције са Запада на овакво брутално гажење Бриселског споразума - каже Петковић.

- Курти би сада из Берлина да поставља и смењује српске полицајце, командире, кршећи тачку 9 Бриселског споразума. Директора Директората полиције на северу КиМ бира српски народ са КиМ, у лицу четири градоначелника са севера. Већ 10 година Приштина неће да формира ЗСО. До данашњег дана прошло је 3.486 дана, како није формирана ЗСО. Због оваквог понашања Приштине и намере да притисне српски народ једностраним одлукама, на такво понашање Куртија наш народ је одговорио јединствено и сложно - истакао је директор Канцеларије за КиМ, који је додао да је српски народ на КиМ узнемирен.

- Више од седам сати, синоћ од 22.30 до 05.20 јутрос Вучић је разговарао са више наших људи. Они су сви јединствени да бране своје право за опстанак и останак на својим огњиштима и на слободу кретања. Председник је рекао да их разуме, али им је указао и на све последице уколико дође до разградње Бриселског поретка на КиМ. Наш народ је јасно рекао председнику да не жели да напушта своја огњишта, да не желе да у завежљајима, на камионима и тракторима, крећу пут централне Србије, како је некада било у Олуји и Погрому. Наш народ је јасно поручио да ће учинити апсолутно све да се бори да одбрани своје право да опстане на КиМ. Рекао је наш народ и то да ће на демократски и миран начин учинити све да покаже пун отпор незаконитим потезима Приштине, али је поручио и да уколико их неко нападне да ће се борити свим другим средствима. Вучић је јасно рекао да смо уз свој народ и да се неће поновити Погром ни Олуја. Србија ће да победи. Имамо председника који се бори за свој народ и никада га неће оставити на цедилу и то врло добро зна наш народ - навео је Петковић.

- Српски народ има своје легитимне таблице КМ и не жели таблице РКС које им намеће Курти. Сутра је заказан састанак Срба са КиМ, они ће саопштити своје одлуке. Свима је апсолутно јасно да су уз своју државу и свог председника. Сви они знају да је њихова једина држава Србија и да им није врховни командант ни Курти, ни Вјоса, већ Александар Вучић.

Фото: Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић

 

- Сити смо лицемерја које долази са Запада. Ми ћемо се борити за мир и стабилност. Када вас сатерају у ћошак, када вам не дају шансу да одговорите... Имате понашање Куртија које је неприхватљиво, са крајним циљем да се протера наш народ са КиМ. Зато је наш народ изразио бојазан да не жели да у камионима и приколицама иде у правцу централне Србије.

БОНУС ВИДЕО: 

"НОВОСТИ" НА ЈАРИЊУ Косовска полиција дели укоре: Народ бесан:" Не мењамо таблице!"

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".