"Crno-beli" u meč ulaze sa pobedom i tri poraza, dok gosti imaju skor 2-2. Partizan i Žalgiris odigrali su ukupno četiri međusobna duela u Evroligi, a rezultat u pobedama je 2-2.

Trener Partizana Željko Obradović izjavio je pred večerašnji duel u "Štark areni" da njegovi igrači posebno moraju da vode računa o ofanzivnom skoku protivnika.

Foto: Arhiva Novosti

 

 

- Nadamo se da ćemo ponovo imati atmosferu kakvu smo imali u prve dve utakmice, što je ekipi izuzetno važno. Svima nama, naravno. Kroz analizu smo videli da igramo protiv tima koji je izuzetno agresivan, pre svega odbrambeno i iz te odbrane žele da trče i da se oslanjaju na igru u tranziciji. Za sve to moramo da se pripremimo. Posle toga, dolazi ono po čemu su najbolji u Evroligi, a to je ofanzivni skok - rekao je Obradović i dodao:

- Poslednje dve utakmice u Evroligi koje smo skautirali, pokazuju da su tim koji pri negativnom rezultatu zna da reaguje dobro, zbog čega su uspeli da pobede i Barselonu i Bolonju. Utakmica zahteva maksimalnu koncentraciju, pripremu... Moramo da probamo da odigramo na nivou kako smo to radili u poslednjim utakmicama.

Partizan i dalje neće moći da računa na povređene Aleksu Avramovića i Alena Smailagića.

Utakmicu će suditi Olegs Latiševs (Letonija), Benjamin Himenez (Španija) i Ugo Tepenije (Francuska).

BONUS VIDEO:

Trening FK Partizan u Nici