Nikola Jokić je praktično sam dobio Los Anđeles Lejkerse. U sinoćnoj pobedi Denver Nagetsa na domaćem terenu 110:99, srpski centar je dominirao u direktnom duelu sa još jednim kolosom pod obručima, Entoni Dejvisom. Zabeležio je još jedan dabl-dabl učinak - 31 poen, 13 skokova i 9 asistencija).

Izluđivao je Jokić Dejvisa, a za asa Lejkersa je još poraznija činjnica - da mu se to redovno dešava u duelu sa Srbinom!

Poeni, skokovi, maestralna dodavanja - "sipala" je zvezda Denvera iz "svih oružja".  

Foto: Profimedia

 

 

Srpski centar je u duelima sa Amerikancem u prethodne četiri utakmice prosečno beležio 31 poen, 14 skokova, 7,5 asistencija, dve ukradene lopte i jednu blokadu. Sve to uz 66,4 odsto šuta za dva poena!

Lejkersi u poslednje dve sezone ne liče na šampionski tim iz 2020. godine, muče se, a Dejvis je pogotovo loš u šutu za tri poena gde mu je procenat uspešnosti tek 18 odsto. 

Malo je centara u NBA koji uspevaju da pruže bilo kakav otpor Jokiću, dok Dejvis i dalje može napadački da mu našteti pošto je u prethodnom meču dao 22 poena.

Defanzivno mu očigledno ne može ništa i jasno je da je pred Lejkersima još jedna duga i veoma teška sezona.

Pored Jokića, u timu Denvera efikasan je bio i Braun koji je postigao 18 poena, dok su Marej i Koldvel-Poup dodali po 13. Poraženi tim predvodili su u napadu Dejvis (22), DŽejms (19) i Voker (15).

BONUS VIDEO:

NAJVEĆI PROMAŠAJI NA NBA DRAFTU: Da li su vam poznati ovi igrači?