Srpski košarkaš i dvostruki uzastopni MVP NBA lige Nikola Jokić odigrao je još jedan meč za pamćenje i u pobedi Denvera nad Oklahomom (122:117) upisao je svoj 78. tripl-dabl učinak u karijeri. 

Jokić je odigrao fantastičan meč i upisao je 19 poena, 16 skokova i 13 asistencija.

Na ovaj način Somborac je ušao u istoriju i izjednačio se na večnoj listi sa legendarnim Viltom Čemberlejnom. NJih dvojica zauzimaju šesto mesto na listi igrača sa najviše ostvarenih tripl-dablova u karijeri. 

Foto: Tanjug/AP

 

Fascinantna je činjenica da se na ovoj listi ispred Jokića nalazi samo pet igrača, međutim Nikola je nakon meča bio više nego skroman. On se osvrnuo na prethodni meč odigran protiv šampiona NBA lige Golden Stejt Voriorsa i oduševio navijače tima iz Kolorada.

 

 

- Sleteli smo u tri ujutru, nismo spavali najbolje. Pronašli smo način da pobedimo. Navijači su nam dali energiju koja nam je bila potrebna i pobedili smo. A rekord? To je nešto o čemu nikad nisam razmišljao, o tome nikad nisam sanjao - rekao je Jokić.

NJegovu skromnost primetila je i novinarka koja je razgovarala sa njim. Ona je konstatovala da Nikola ne voli previše da govorio o ličnim uspesima. 

- Lepo je. Uvek je lepo kada te uporede sa najvećima. To je košarka, lepo je. Uvek igram i radim ono što je potrebno Mislim da smo igrli dobro. Navijači su bili neverovatni - zaključio je dvostruki MVP NBA lige. 

 

 

Na večnoj listi ispred Nikole nalaze se samo neprikosnoveni Rasel Vestbruk sa 194 tripl-dabl učinka, Oskar Robertson (181), Medžik DŽonson (138), DŽejson Kid (107) i Lebron DŽejms (105).

Priliku da prestigne Čemberlejna, Jokić će imati u noći između ponedeljka i nedelje kada Denver gostuje ekipi Portlanda.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".