Sudija je rekla da će pronaći način da im bude omogućeno da pišu tokom suđenja, ali da zbog bezbednosti ne može da ih prebaci u prednji deo sudnice, gde sede sudija, tužilac, advokati i svedoci-okrivljeni.

Okrivljeni Boris Karapandžić je iznoseći svoju odbranu rekao da nije član kriminalne već navijačke grupe, negirajući da počinio delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Optuženi Vladimir Grek tvrdi da je ovo suđenje jedna izmišljotina i fikcija, navodeći da danas neće izneti odbranu, dok je Nikola Stefanović rekao da nije kriv i da takođe neće danas izneti odbranu.

Aleks Šejić, koji je radio kao konobar u restoranu na stadionu Partizan, za koji tužilastvo tvrdi da je bila baza ovog klana, tvrdi da ga je osuđeni bivši inspektor SBPOK-a Božidar Stolić, tukao šipkom kada su ga priveli na razgovor.

Šejić je istakao da prilikom saslušanja nije bio prisutan advokat, zbog čega nije hteo da priča sa inspektorima, ali je nakon pretnji da će mu braća biti oduzeta od majke, popustio i dao izjavu.

Sudija je na jučerašnjem suđenju taj njegov iskaz iz SBPOK-a izdvojila iz predmeta, jer ga je Šejić dao bez prisustva advokata.

Suđenje se nastavlja sutra kada će još osam pripadnika grupe da iznesu odbranu, nakon čega će svedoci-okrivljeni da urade isto.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".