Kad sud sasluša svedoke okrivljene i druge svedoke, zadržavam pravo da u kasnijem toku postupka dopunim svoju istragu - izjavio je danas pred Specijalnim sudom Veljko Belivuk.

Za govornicu je zatim izašao Marko Miljković. Na sebi ima plavi džemper, ispod je bela košulja.

Tužilaštvo tvrdi da smo se Veljko i ja udružili i oformili tu neku grupu. Ja ne vidim nigde gde smo se to udružili - započeo je sa odbranom Miljković.

Foto: TV Pink printskrin

 

Nakon što je ovo rekao, javio se njegov branilac Vladimir Petrović, tražeći da se iz sudnice udalje trojica okrivljenih svedoka, jer su oni zaključili sporazum o svedočenju, a svedoci, kako naglašava  ne mogu da prisustvuju dok optuženi daju odbranu. Reč je o Bojanu Hrvatinu, Srđanu Laliću i Nikoli Spasojeviću.

Nakon što su se konsultovali, sudsko veće je donelo odluku da se odbije ovaj predlog, jer ni jedna zakonska odredbaa ne predviđa udaljenje, jer oni su još formalno optuženi. Tek, kako je objasnila, kad završe sa svedočenjem biće udaljeni.

- Molio bih svoje branioce da me više ne prekidaju - kazao je Miljković, nakon kraće pauze. - Nigde nisam video gde mi to razgovaramo, ni usmeno ni pismeno. Za mene skaj ne postoji, jer to nije po zakonu. Ja mogu samo da negiram, ne mogu da se izjašnjavam na nešto što ne postoji.

Foto: N. Skenderija

 

 (Novosti)

BONUS VIDEO - MAŠINA ZA MLEVENJE MESA SA LJUDSKIM DNK - Kuća užasa u Ritopeku

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".