Između ostalih, Medenica nudi saradnicima da ih njegova majka “skine sa mera tajnog nadzora”, ali i naručuje prebijanje kolašinskog policajca, priča o zastrašivanju potencijalnih svedoka šverca cigareta, paketima, šemi šverca…

Medenica, navodno, nije znala da Miloš i Lalović koriste kriptovane telefone, a pojasnila je i da od optuženih i svjedoka poznaje još Miodraga Medenicu zvanog Miško, kuma njenog sina – Marka Vučinića, Marka Milošević i još neke.

U januaru 2021. godine sa “saradnicima” je pričao i o tome kako su, kao opomenu, “polomili” nečije automobile.

Foto: Printskrin/Skaj

 

Istražitelji su zabeležili i poruke koje je, navodno, poslao mnogo ranije – 26. decembra 2019. godine, kada je predlagao da se napravi sastanak…

”Oćemo li praviti sastanak”, “Smem li u pi**u materinu. A bi rado”, “Sa onim malim ili Zoranom?”, “Ko bi me mogao spojiti sa njim u pm, ovi moji su svi u ratu sa njim”, “Znas li da je Miško za Markom školski drug, i da ga je nudio prije 2 godine da se uključi sa njima da radi cigare, on nije htio,”, “Marko je onaj stariji blavor. Vepar onaj sa dignutim gaćama do za vrat. Seljačine bjelopoljske one zadnje. DŽigerice, juneće”, napisao je Miloš Medenica tog dana u grupi.

Prema dokazima iz optužnice, Nikola Raičević mu odgovara: “E stvarno sprdnja bez svakoga, no smo mi navikli”, na šta Medenica piše – “Da nas jašu seljačine”.

Foto: Jutjub printskrin/Vijesti Online

 

On je nesposoban za šverc...

Žaleći se na svog sina i njegovo ponašanje, Vesna Medenica je tužiocima ispričala i da nije imala saznanje da je on učestvovao u bilo kakvom poslu sa cigaretama, te da je njena procena da on nije “ni bio sposoban za tu vrstu posla”.

”Pojasnila je da je njen sin Miloš od drugih lica uzimao mokraću koju je davao na analizu, zbog čega se i sa njom svađao. Jasno je zapazila da priča njenog sina Miloša nema racio, te da je on živio zapravo umišljeni život u kom cilju je izbegavao susrete sa njom. Veoma često priča njenog sina Miloša za nju je bila krajnje – poražavajuća. U jednom trenutku Miloš je bio Tramp, Robin Hud, bio je najlepši, najbogatiji i tome slično, a u njihovim međusobnim razgovorima uvek je negirao svoju zavisnost od narkotika jasno i konstantno odbijajući svaki njen pokušaj kao roditelja da mu pomogne”, piše u optužnici.

(Vijesti)

BONUS VIDEO: Miloš Medenica priveden u Specijalno državno tužilaštvo

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".