Povela se velika diskusija zbog jednog školskog zadatka koji je navodno za učenike drugog razreda.

- Ajmo matematičari. Ovo je drugi razred. Voleo bih da vidim tog stručnjaka koji je ovakav zadatak predvideo za drugi razred, napisao je autor posta uz fotografiju zadatka koji glasi:

"Sastavi jednakost tako da upotrebiš: cifru 7 šest puta, jedan znak +, jedan znak - i da na kraju dobiješ rezultat 7."

 

 

Nije trebalo mnogo a da "matematičari" umesto rešavanja pređu na diskusiju.

Dok su jedni pokušavali da odgonetnu tačno rešenje, ostali, uključujući i autora posta, raspravljali su o tome koliko je pomenuti zadatak prikladan za učenike drugog razreda. I dok jedni misle da je "sjajan za razvijanje vijuga", drugi nisu sasvim sigurni u to pa se na Tviteru povela ozbiljna polemika.

- Da vam objasnim koliko vas mrzi da mislite: Poređate br 7 pet puta i da to bude =7, jednakost sa 6 sedmica. 7 7 7 7 7 = 7 Sad umetni jedan + i - da se ovo održi 7 + 7 7 - 7 7 = 7 Ja sam ozbiljno zabrinut da je nekom potrebno više od 2min (120s) da ovo reši", javio se jedan tviteraš, koji je odmah dobio reakciju: "To najmegacare univerzuma svih, objasni im, ovim se svrstavaš u naprednu klasu osmogodišnjaka, realno kidaš! I to za 120 sekundi? Oduševljen sam, bio je odgovor.

- Ako je ovo zadatak za drugi razred, onda je neko skrenuo s pameću. Nimalo lako. Ali kao da se takmiče da ih što više opterete s programom i zadaju što teže zadatke, pisali su mnogi.

BONUS VIDEO:

ZNAMENITOSTI BEOGRADA: Pogledajte kako turisti mogu da razgledaju našu prestonicu

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".