Повела се велика дискусија због једног школског задатка који је наводно за ученике другог разреда.

- Ајмо математичари. Ово је други разред. Волео бих да видим тог стручњака који је овакав задатак предвидео за други разред, написао је аутор поста уз фотографију задатка који гласи:

"Састави једнакост тако да употребиш: цифру 7 шест пута, један знак +, један знак - и да на крају добијеш резултат 7."

 

 

Није требало много а да "математичари" уместо решавања пређу на дискусију.

Док су једни покушавали да одгонетну тачно решење, остали, укључујући и аутора поста, расправљали су о томе колико је поменути задатак прикладан за ученике другог разреда. И док једни мисле да је "сјајан за развијање вијуга", други нису сасвим сигурни у то па се на Твитеру повела озбиљна полемика.

- Да вам објасним колико вас мрзи да мислите: Поређате бр 7 пет пута и да то буде =7, једнакост са 6 седмица. 7 7 7 7 7 = 7 Сад уметни један + и - да се ово одржи 7 + 7 7 - 7 7 = 7 Ја сам озбиљно забринут да је неком потребно више од 2мин (120с) да ово реши", јавио се један твитераш, који је одмах добио реакцију: "То најмегацаре универзума свих, објасни им, овим се сврставаш у напредну класу осмогодишњака, реално кидаш! И то за 120 секунди? Одушевљен сам, био је одговор.

- Ако је ово задатак за други разред, онда је неко скренуо с памећу. Нимало лако. Али као да се такмиче да их што више оптерете с програмом и задају што теже задатке, писали су многи.

БОНУС ВИДЕО:

ЗНАМЕНИТОСТИ БЕОГРАДА: Погледајте како туристи могу да разгледају нашу престоницу

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".