- Ako pogledate današnji dan zaista je besmisleno da imamo grejanje upaljeno. Prognoza do kraja oktobra ove godine je takva da će temperatura biti značajno veća od proseka, oko 22 stepena- rekla je Brnabić.

- U tom smislu da bi bili energetski efikasni, i jednostavno je razumno da kada je temperatura 22 stepena ne uključujete grejanje. Ja mislim da je besmisleno da grejanje i tople probe krenu pre kraja oktobra. Ipak tu odluku donose lokalne samouprave- rekla je Brnabić.

- Ja ne bih rasipala resurse i energente, i mislim da svuda gde je temperatura u oktobru veća od 20 stepeni ne treba da radi grejanje- ističe ona dodajući da je država spremna za grejnu sezonu: -Energentni su tu, samo mislim da je besmisleno da ih trošimo-

Podsetimo, juče se u domaćim medijima pojavila informacija da se početak grejne sezone ove godine pomera za 31. oktobar.

Ministarstvo rudarstva i energetike je demantovalo da je vodilo razgovore sa toplanama o odlaganju početka grejne sezone.

- Podsećamo da Ministarstvo rudarstva i energetike rukovodi Radnom grupom za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, u kojoj su pored ostalih energetskih subjekata i predstavnici Poslovnog udruženja “Toplane Srbije”, kao i predstavnici JKP “Beogradskih elektrana”. Prema informacijama koje su predstavljene na sednicama Radne grupe, sa kojima je Ministarstvo rudarstva i energetike upoznalo i javnost, toplane u Srbiji su spremne za grejnu sezonu i obezbeđene su dovoljne količine energenata, rekli su u ministarstvu.

(Blic)

BONUS GALERIJA: Sahrana Šinza Abea - prisutna i Ana Brnabić

 

03.10.2022. 12:20 Vuk Vuk Novacic

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".