Pored raftera i ronioca iz Bijele u potragu su uključena i četri čamca Vojske Crne Gore.

- Tu su i službe spašavanja sa Žabljaka, Mojkovca, Pljevalja. Vojska će dovesti dva ronioca - saopštio Veljko Ostojić, predsednik Udruženja raftera, naglašavajući da ih ništa pa ni kiša ne može omesti u potrazi za dečakom.

Foto: M.Drobnjak

 

 

U potrazi za nestalim dečakom u sredu je bilo uključeno 20 čamaca, dok meštani i dobrovoljci iz susednih opština pretražuju priobalje Tare.

Foto: M.Drobnjak

 

 

U sredu je bila dobra vidljivost Tare što olakšava traganje. U nesreći je stradala majka, dvadesetsedmogodišnja Jelena Vuković, a jedno dete je spašeno i odmah nakon nesreće je izvučeno iz automobila koji se nalazio u vodi i nema većih povreda već se samo smrzao. Dečak od četri godine spletom srećnih okolnosti nije teže povređen nakon što se automobil survao niz, skoro vertikalnu, padinu od tridesetak metara a srećna okolnost po njega je bila i što automobil nije skroz potonuo u vodu. Još uvek je nepoznat uzrok nesreće.

Automobil reno klio, kojim je upravljala Jelena Vuković, dok se u automobilu nalazilo njeno troje dece, udario je, u petak 7. oktobra, u početak zaštitne bankine pored puta a potom se survao u kanjon. Na mestu udesa nema tragova kočenja a automobil se kretao na delu puta koji je prav.

Da je došlo do udesa otkrio je slučajni prolaznik koji je našao far na putu a kada je izašao iz automobila primetio je auto u vodi i odmah alarmirao spasilačke službe.

Na Žabljaku je danas Dan žalosti zbog tragične smrti članova porodice Vuković u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 7. oktobra 2022. godine.

Foto: M.Drobnjak

 

 

Porodica Vuković je poreklom iz sela u Šaranacima koje se nalazi na teritoriji Opštine Žabljak.

Upravo se tragično stradala Jelena sa decom uputila u selo gđe je boravio suprug i otac porodice. Porodica je preko leta boravi na selu u Šarancima koje se nalazi odmah iznad kanjona Tare, dok tokom zimskog perioda porodica boravi u Mojkovcu.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".