Поред рафтера и рониоца из Бијеле у потрагу су укључена и четри чамца Војске Црне Горе.

- Ту су и службе спашавања са Жабљака, Мојковца, Пљеваља. Војска ће довести два рониоца - саопштио Вељко Остојић, председник Удружења рафтера, наглашавајући да их ништа па ни киша не може омести у потрази за дечаком.

Фото: М.Дробњак

 

 

У потрази за несталим дечаком у среду је било укључено 20 чамаца, док мештани и добровољци из суседних општина претражују приобаље Таре.

Фото: М.Дробњак

 

 

У среду је била добра видљивост Таре што олакшава трагање. У несрећи је страдала мајка, двадесетседмогодишња Јелена Вуковић, а једно дете је спашено и одмах након несреће је извучено из аутомобила који се налазио у води и нема већих повреда већ се само смрзао. Дечак од четри године сплетом срећних околности није теже повређен након што се аутомобил сурвао низ, скоро вертикалну, падину од тридесетак метара а срећна околност по њега је била и што аутомобил није скроз потонуо у воду. Још увек је непознат узрок несреће.

Аутомобил рено клио, којим је управљала Јелена Вуковић, док се у аутомобилу налазило њено троје деце, ударио је, у петак 7. октобра, у почетак заштитне банкине поред пута а потом се сурвао у канјон. На месту удеса нема трагова кочења а аутомобил се кретао на делу пута који је прав.

Да је дошло до удеса открио је случајни пролазник који је нашао фар на путу а када је изашао из аутомобила приметио је ауто у води и одмах алармирао спасилачке службе.

На Жабљаку је данас Дан жалости због трагичне смрти чланова породице Вуковић у саобраћајној несрећи која се догодила 7. октобра 2022. године.

Фото: М.Дробњак

 

 

Породица Вуковић је пореклом из села у Шаранацима које се налази на територији Општине Жабљак.

Управо се трагично страдала Јелена са децом упутила у село гђе је боравио супруг и отац породице. Породица је преко лета борави на селу у Шаранцима које се налази одмах изнад канјона Таре, док током зимског периода породица борави у Мојковцу.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".