Bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izabrana je za predsednicu Komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOO) za nadzor izbora budućeg domaćina Olimpijskih igara, objavljeno je u ponedeljak na službenim stranicama MOK-a. 

MOO je u saopštenju za medije rekao kako će Grabar-Kitarović odmah preuzeti novu dužnost. Bivša hrvatska predsednica će na toj dužnosti zameniti Norvežanku Kristin Kloster Aasen, koja je podnela ostavku nakon što je izabrana u Izvršni odbor (EB) te organizacije.

- Zahvalna sam na ovoj prilici za suradnju s potencijalnim domaćinima na olimpijskim projektima, što će im pomoći u postizanju njihovih dugoročnih ciljeva za razvoj, javno zdravstvo, učešće u sportu i participaciju. Želela bih nastaviti raditi na poslu započetim pod Kristininim vođstvom. To je uzbudljiva prilika za razvoj inovativnih načina usmeravanja olimpijskih igara u budućnost,  i istraživanje izazova s ​​kojima se susreću novi domaćini, poput klimatskih promena - rekla je Kolinda u komentaru na izbor u Komisiju.

Grabar-Kitarović članica je Izvršnog odbora MOO-a od prošle godine, i prema postojećim pravilima krovnog Olimpijskog odbora može obavljati samo jednu dužnost.

(24sata.hr)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".