Бивша хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић изабрана је за председницу Комисије Међународног олимпијског комитета (МОО) за надзор избора будућег домаћина Олимпијских игара, објављено је у понедељак на службеним страницама МОК-а. 

МОО је у саопштењу за медије рекао како ће Грабар-Китаровић одмах преузети нову дужност. Бивша хрватска председница ће на тој дужности заменити Норвежанку Кристин Клостер Аасен, која је поднела оставку након што је изабрана у Извршни одбор (ЕБ) те организације.

- Захвална сам на овој прилици за сурадњу с потенцијалним домаћинима на олимпијским пројектима, што ће им помоћи у постизању њихових дугорочних циљева за развој, јавно здравство, учешће у спорту и партиципацију. Желела бих наставити радити на послу започетим под Кристининим вођством. То је узбудљива прилика за развој иновативних начина усмеравања олимпијских игара у будућност,  и истраживање изазова с ​​којима се сусрећу нови домаћини, попут климатских промена - рекла је Колинда у коментару на избор у Комисију.

Грабар-Китаровић чланица је Извршног одбора МОО-а од прошле године, и према постојећим правилима кровног Олимпијског одбора може обављати само једну дужност.

(24сата.хр)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".