Ministar Al Malki pružio je uverenje da se njihova pozicija o KIM neće menjati, saopsteno je iz kabineta predsednika parlamenta.

Dačić izrazio je zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa svojim bivšim kolegom ministrom Al Malkijem i zahvalio mu se na učešću na sastanku Pokretna nesvrstanih zemalja kojim se obeležava šezdeset godina od osnivanja pokreta i održavanja prvog Samita u Beogradu, upravo u zgradi Narodne skupštine.

Istakao je da su odnosi između Srbije i Palestine tradicionalno dobri i izrazio spremnost da i na funkciji predsednika Narodne skupštine nastavi da radi na njihovom daljem unapređenju.

Ministar Al Malki se složio da su odnosi između Palestine i Srbije tradicionalno prijateljski i zahvalio Dačiću na doprinosu koji je lično dao njihovom razvoju i unapređenju.

Istakao je da dobre političke odnose treba da prati i razvoj ekonomske saradnje i izrazio je nadu da će uskoro doći do realizacije ideje o formiranju zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju, o čemu su sagovornici ranije razgovarali.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".